Tämä on niin hyvää, että olen tehnyt tätä jo kahdesti. Resepti siirtyy arkiruokalistamme ykköseksi. Helppoa ja herkullista!

Kana:

1 pkt Kanan rintafileitä paloiteltuna

1 tl kurkumaa

2 tl paprikajauhetta

1 tl soijakastiketta

2 rkl osterikastiketta

2 valkosipulin kynttä murskattuna

mustapippuria rouhittuna

chiliä tai cayennepippuria maun mukaan

 

Kastike:

2 suippopaprikaa paloiteltuna

1 prk viipaloituja vesikastanjoita

1/2 pulloa Pirkan maapähkinä-kookoskastiketta

1 pieni purkki kookosmaitoa

1/2 -  1 tl Seesamiöljyä

 

Paista ja mausta kanat pannulla. Kun kananpalat alkavat kypsyä, lisää paprikat, vesikastanjat ja sekoita. Anna paistua pari minuuttia ja lisää sitten maapähkinä-kookoskastike. Sekoita ja lisää kookosmaito. Sekoita hyvin ja kiehauta kastiketta kokoon noin viiden minuutin ajan. Lisää vasta aivan lopuksi seesamiöljy, nosta pannu pois levyltä ja sekoita. Tarjoile riisin ja salaatin  kera.

Seesamiöljyn kanssa kannattaa olla tarkka, se palaa helposti ja mikäli sitä menee liikaa ruokaan, se voi antaa ruoalle pohjaanpalaneen maun. Tästä syystä lisään itse sen aina ihan viimeiseksi.

Vinkki: Jos kaupastasi ei löydy vesikastanjoita, voit korvata ne pienellä pussilla cashew-pähkinöitä. Paahda pähkinät pannulla, öljyä tai suolaa ei ole välttämätöntä lisätä niihin ollenkaan. Lisää vain ruoan valmistuksen loppuvaiheessa joukkoon ja nauti mausta!