Tein tänään elämäni ensimmäistä kertaa kevätkääryleitä. Tosi hyviä tuli, mutta niissä oli kyllä aivan älytön homma. Toisaalta kannatti nähdä vaivaa, sillä kääryleistä sai mieleisiä kun sai itse päättää täytteet. Lihan kanssa en jaksanut alkaa enää sotkemaan, vaan tyydyin pelkkiin kasviksiin. Kaupasta en löytänyt riisipaperia, joten jouduin turvautumaan filotaikinaan.

ruokaöljyä

3 valkosipulin kynttä

chiliä (maun mukaan)

inkivääriä

korianteria

soijakastiketta

sesamöljyä

2 porkkanaa

1 punainen paprika

ruohosipulia

1 pkt mungpavun ituja

jäävuorisalaattia

1/2 pkt filotaikinaa

1 kananmuna

1 plo rypsiöljyä friteeraukseen


Suikaloi porkkanat ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa, murskaa öljyyn 3 valkosipulin kynttä. Lisää chili, inkivääri, korianteri ja soijakastike. Kuumenna hetken aikaa ja lisää joukkoon silputtu ruohosipuli, porkkana- ja paprikasuikaleet. Kuumenna kasviksia minuutti-pari ja nosta pannu sivuun levyltä. Lisää lopuksi joukkoon mungpavun idut, sesamöljy ja suikaloitu jäävuorisalaatti, sekoita hyvin.

Rullaa auki filotaikinat. Leikkaa taikinat leveyssuunnassa neljään ja korkeussuunnassa kolmeen osaan. Peitä taikinalevyt kostealla pyyhkeellä, jotta ne eivät kuivu pilalle. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Täytä filotaikinalevyt kasvistäytteellä, kääri ne kuten tortillat ja liimaa päällimmäinen kulma kiinni kananmunalla.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Öljy on sopivaa friteeraukseen kun paahtoleivän pala uppoaa siihen, nousee pintaan ja muuttuu kullankeltaiseksi. Friteeraa kevätkääryleet ja valuta ne talouspaperilla. Tarjoa makean chilikastikkeen kera.