Kokkausohjelmat pitäisi kieltää lailla. Aina katson niitä ja inspiroidun, juoksen pahimmassa tapauksessa useita kauppoja läpi yrittäen metsästää tarvittavia aineksia siinä onnistumatta. Eilen kiersin 2 markettia läpi saadakseni tarvittavat ainekset kasaan eikä kaikkea kuitenkaan löytynyt. Joten tässä "Boys weekend" -ohjelmassa tehdyn perunaparathan resepti niine hyvineen mitä minun kaupoista ja kaapeista löytyi. Olipa muuten aikas namia!!! Perunani olisivat saaneet olla isompia, jotta täytettä olisi riittänyt enemmän, joten jos tätä reseptiä kokeilet, pidä huolta, että perunaa on riittävästi.

1268651227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

8 dl vehnäjauhoja (lisää vielä taikinan alustamiseen sekä leivontaan)

5 1/2 dl maitoa

4 rkl sulaa voita

ripaus suolaa

2 isoa keitettyä perunaa

2 kokonaista chiliä

1/4 tuoreesta korianterinipusta

1 tl kuminaa

1 tl korianterijauhetta

oliiviöljyä

1 tl väkiviinaetikkaa

1 lime

1 tl seesaminsiemeniä

1 kurkku

1 rasia miniluumutomaatteja

turkkilaista jogurttia maun mukaan

paistamiseen: voita ja oliiviöljyä


Laita perunat kiehumaan.

Mittaa jauhot kulhoon, lisää maito, sula voi ja sekoita käsin pehmeäksi taikinaksi. Alusta taikinaa noin 3 minuutin verran pöydällä ja anna sen levätä ainakin 20 minuuttia.

Tee salaatti: pese kurkku ja kuutioi se suuriksi kuutioiksi, puolita miniluumutomaatit. Kaada ne kulhoon, lisää suolaa, seesaminsiemenet ja tuoreita korianterinlehtiä. Lisää väkiviinaetikka ja loraus oliiviöljyä ja sekoita. Purista lopuksi limestä mehut salaatin joukkoon, sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Kun keitetty peruna on vielä lämmin, mausta se suolalla ja murskaa haarukalla. Lisää paloiteltu chili (itse poistin siitä siemenet), puolet tuoreesta korianterimäärästä silputtuna ja korianterijauhe sekä kumina. Lorauta sekaan tilkka oliiviöljyä ja sekoita.

Jaa taikina osiin ja pyöritä pieniksi palloiksi (itse tein 12 palloa, josta tuli 6 parathaa). Läiski taikinaa kämmentä vasten hetken aikaa ja kauli sitten pyöreäksi sekä ohueksi jauhoja tarvittaessa apuna käyttäen. Levitä perunatäytettä taikina levylle, lisää reunoille vettä ja kauli toinen levy kanneksi. Sulje reunat käsin tiiviisti.

Lämmitä paistinpannu ja lisää siihen voinokare sekä loraus oliiviöljyä. Laita paratha pannulle ja paista molemmin puolin noin 2-3 minuuttia kunnes leipä on kullankeltainen ja rapea. Nosta paistettu paratha lautaselle, lisää sen päälle turkkilaista jogurttia maun mukaan sekä salaattia ja tarjoile heti.