Liv-kanavalta satuin näkemään Anna Olssonin kokkausjakson, jossa hän valmisti kolmen suklaan brownieita. Oli pakko kokeilla. Näistä tuli supermakeita, vaniljajäätelö on ehdoton kylkiäinen tälle herkulle! En tehnyt ihan kuin Anna sanoi (paistoajan kanssa tuli erimielisyyksiä), mutta näin toimin ja tällaista tuli:

1240902663_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

300 g taloussuklaata

noin 1 dl voita

1 3/4 dl sokeria

1 tl vaniljauutetta

3 munaa

1 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

100 g valkoista suklaata

100 g maitosuklaata

 

Lämmitä uuni +175 asteeseen. (Annan +160 asteen lämpö ja 40 paistoaika ei minun brownieilleni riittänyt) Voitele leivinpaperia hieman ja asettele irtopohjavuokaan. Sulata suklaa sekä voi vesihauteessa, sekoita välillä. Annan vesihaude oli sellainen, että hän keitti kattilassa vettä ja laittoi leivontakulhon sen päälle, samalla kun vesi kiehui, suklaa ja voi sulivat. Ota astia pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon sokeri sekä vaniljauute. Sekoittaminen onnistuu parhaiten puulusikalla. Sekoita taikinaan kananmunat yksi kerrallaan. Lisää jauhot ja suola, sekoita hyvin. Kaada lopuksi sekaan paloitellut valko- ja maitosuklaat. Älä kuitenkaan rouhi suklaata ihan pieneksi, vähän isommat suklaasattumat maistuvat mukavammilta brownieissa. Paista noin 30-40 min, kunnes browniekakku on kypsä. Tämän ei ole tarkoitus olla mutakakkua, mutta ei haittaa, jos ihan pikkuisen kosteaksi jää sisältä. Jäähdytä ja tarjoa vaniljajätskin kanssa. Älä ota liian isoa palaa, poikakaverin kanssa näitä syötiin kahdestaan kolme päivää ja hänen browniekiintiönsä on nyt kuulemma täynnä ainakin kolmeksi kuukaudeksi.  Ota vinkistä vaarin ja tarjoa vähän isommalle seurueelle....Nauru