Lennetään vappuna Milanoon ja vietetään kymmenen päivää Nizzassa, Marseillessa ja Monacossa kierrellen. Tässä odotellessa on ollut innostusta testata italialaisruokia ja kehitellä omia versioita. Kokeilin tehdä elämäni ensimmäistä kertaa gnudeja, halusin kuitenkin jotain lihaisaa niille kaveriksi, joten tein tällaisia lihapullia.

1240085622_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 dl korppujauhoja

maustepippuria

paprikajauhetta

1/2 dl maustekorppujauhoja

2 dl vettä

400 g jauhelihaa

kuivattua basilikaa

oreganoa

oliiviöljyä

1 prk tomaattimurskaa

suolaa

1 laakerinlehti

 

Laita korppujauhot kulhoon, lisää maustepippuria ja paprikajauhetta, kaada sekaan maustekorppujauho, vesi, sekoita ja anna turvota hetki. Sekoita jauheliha korppujauhoseokseen, lisää reilusti kuivattua basilikaa ja oreganoa joukkoon ja sekoita hyvin. Pyörittele taikinasta lihapullia, nostele leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa +200 asteessa noin 25 minuuttia. Ota kypsät lihapullat uunista. Laita tilkka oliiviöljyä kuumenemaan paistinpannulle. Soseuta sillä välin tomaattimurska sauvasekoittimella. Kaada soseutettu tomaattikastike pannulle, sekoita siihen reilusti oreganoa, vähän suolaa ja laakerinlehti. Lisää lihapullat ja keitä kastike kokoon. Tarjoile salaatin ja gnudien kanssa.